Ullaredspanik

Finns inte så mycket att säga om dagen men nu bär det iaf av!

Har 1:a adventsstädat i huset idag, tvättat toaletter, dammsugit, dammat osv. för på Söndag så kommer far- och morföräldrarna att granska vår städning.. nja kanske inte riktigt men de kommer iaf hit på lite adventsmys :)

Sedan har jag och mamma packat lite saker som vi ska ha med oss till ullared så nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem så att vi kan åka! Har laddat ipoden och packat filmer och dvdn så det ska nog gå ganska snabbt att åka ner...
Jag har längtat efter det här men nu när vi är så nära man kan komma så vill jag inte åka! Sista lönehelgen innan jul.... VA FAN tänkte vi med ? jag bara undrar =/ Pallar knappt Ica så här nära jul med massa varor överallt, all julhandel och ett lager som är överfullt med varor... Men vad är Ica Näsbyhallen om man jämför med Ullared ? aa ni kanske förstår min panik... Men jag har förberett mig. Jag har vässat mina armbågar och tänker betee mig som alla andra kärringar där. Det vill säga trycka sig fram utan att ta hänsyn.. kanske ska kapa några hälsenor med vagnen oxå när jag ändå är i farten, men vi får se!
De ska tydligen göra en ullaredsspeciall på tv om julhandeln. Kommer ju då undvika kamerorna om jag ser några fastän vissa tycker att det skulle vara askul att se mig på tv. Men jag kanske ska göra som pappa; ser jag en tv apparat så tänker jag inte sätta en fot därinne!
Nu borde pappa vara hemma snart så det är lika bra att lägga in allt i bilen. Vi har laddat med takboxen så här ska handlas :D

FyFy och Grattis!

Fyfyffy vad det var länge sen jag bloggade! Dett går inte för sig:P

Igår så var jag och linda på bio, New Moon. Filmen var helt okej fast den kunde ha varit mycket bättre :)
Innan bion så tod jag vaccin och då var Linda med som stöd och det tackar jag henne för :P var ju inte så blodigt men sprutor är sprutor så är det bara! Har inte kännt mig så dålig förutom lite huvudvärk i mårse och lite ont i armen, annars har det varit helt ok!

I morse så väckte mamma mig 8.40 och sa; Sophie kan du åka och jobba nu? Anna var sjuk.. Du skulle komma så fort du kunde sa lasse... Li yrvaket slängde jag mig in i dusceh och kl 10.00 var jag på affären:) Fick jobba till 20.15 så nu känner jag mig ganska så trött så det bli snart sängen men först vill jag gratulera min underbara, bästaste vän Linda!

För er som inte visste det så tog Linda körkort idag och jag är så glad för hennes skull. Som du har kämpat och slitet med dessa prov man ska göra så är du värd detta, inte bara detta utan du är värd minst tre körkort! Du har verkligen slitet och det har gett resultat! I mårn ska du få belöningen från familjen Eklöf! :) idag när jag jobbade och fick reda på det så gick jag och log! GrattisGrattis


Innebandy

Ska börja med att skriva ett kort inlägg om lördagens match!

Wsk Lindesberg - Kungsör Ibk
   11 - 3

Finns inte så mycket att säga om den här matchen förutom att den påminde mig om varför jag en gång i tiden började spela innebandy! När vi för engångs skull har flytt, när vi har en spelglädje som heter dyga, då är det kul... Det är enormt kul!


Dörrkransar [X]

Nu har jag bundit klart alla dörrkransar som var beställda i år! Nu är det dags för mamma att bestämma vilken hon ska ha så att jag kan ge de andra två till min moster och min kusin!

Så här blev resultatet i år...


Fredag

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa

nu är dieten över coh i mårse fick jag äta en macka, med ost! jag var helt såld. Det jag har saknat mest är mjölken och frukostarna. Soppa till frukost är ingen höjdare!
Idag till lunch så blir det PASTA, även det har jag saknat grymt mycket.


Nu är två julklappar beställda så snart kommer väl de på posten! Kommer bli as bra :) Medans jag satt och beställde julklapparna så hittade jag lite gamla kort...




Det jag tänkte då var; VARFÖR klippte jag av mig håret ?????


jaha där ser man...


http://www.tackfilm.se/?id=1258576193885RA75


Den berömda soppan

Okej jag har inte så mycket att säga egentligen..

Igår så julpysslade jag och mamma lite. Kollade så att ljusen fungerade i ljusstakarna och kolla så att alla stjärnor var hela osv. Gjorde helt enkelt lite förberedelser till första advent. Nästa vecka ska vi börja baka för att baka när man går på diet känns lite galet :P Appropå dieten så äter ja ju soppa ungefär tre gånger om dagen.. Soppa säger er kanske inte så mycket men tänkte lägga upp en bild på den enormt goda soppan =/...


Julen är nära och diet tar kål på mig...

Nu sitter jag här med en liter mjölk och en banan!
Idag gäller det att dricka så mycket lättmjölk man kan och äta minst tre bananer. Sen ska man såklart äta den där äckliga soppanö. Igår åt jag soppan till frukost, lunch och kvällsmat! Fy fan vad jag är trött på den coh tycker den är äcklig. Det blir inte bättre av att min kära syster äter rostad macka till frulle och sen på kvällen smälleri sig en hamburgare med pommes frites. Men men detta är ju självförvållat men jag ska INTE ge upp. Detta är fjärde dagen av sju så nu är det ju nerförsbacke :) Efter idag ska sötsuget försvinna och det är väl lite därför jag göra det! Och för att se om jag kan klara av det. Bra för min uthållighet. Klarade jag lördagskväll så ska jag klara hela veckan :P I lördags åt nämligen mina kompisar tacos framför näsan på mig :P Men jag överlevde!

Idag då, vad händer då ?
Ska börja knyta dessa kransar så att jag blir klar :P Får se om jag bara förbereder idag eller om jag börjar knyta dem. Det får jag se. Sen är det träning :) sen har jag hela dagen framför mig att hitta på nå skoj :) 


                                       Detta är kransen som jag knöt till min moster förra året.




Jag det att det är tidigt, jag vet men jag älskar julen!
Nu sitter jag här med min mjölk och min banan och lyssnar på Emd´s julskiva.
Allt jag vill är att värma lite glögg och äta lussekatter :(
Jag vill ha JUL nu!
Älskar maten, älskar musiken, ÄLSKAR stämningen!


match

jaha nu har den här dagen nästan gått.

Sa ju att jag skulle blogag igår kväll men det blev inget med de som ni kanske märkte :P jag var trött så gick och la mig!

har hunnit spela en match mot rutin idag =/ Vi förlorade med ett mål. Fy bubblan vad surt det känns. Nu har vi inte vunnit på ett tag :( men men vi måste nog få tillbaka lite av våran spelglädje som vi hade förut.. Hitta gnistan och spelet! Vi kan bättre än så här! vi ska alltid vara dåliga i en period. Min fråga är varför vi inte kan vara bra hela matchen ? :O

Min diet då:P
frukost: Soppa (börjar redan tröttna)
Lunch: lite sallad, tomat och gurka
kvällsmat: En bakad potatis med lite smör. Men kletet då :(

Nu ska jag äta sen dra in och kolla på herrarna när de spelar sen så ska jag dra till skärmaboda och spela spel:D I Like

Nu börjas det...


Nu börjar dieten!

Frukost : en apelsin och en kopp te utan socker!  
"Fika": En kopp svarrt kaffe och lite melon.

kl är nu 11.20 och jag är hungrig :( Men snart är det lunch och då får jag äta tomatsoppa :) jaa iaf lite mer mat än frukt..

I mårn har jag match och får INTE äta frukt.. Då får det nog bli soppa till frukost och eftersom jag inte kan äta kall soppa efter matchen så får jag göra en grönsallad..

Nu jäklar om inte sötsuget försvinner =/

Idag börjar jag jobba kl 17.00 så innan dess ska jag väl försöka göra lite nytta.

Hitills så har jag städat mitt rum (dammat och dammsugit), nu återstår undanplockning av lite saker.
Jag har även idag varit ute och plockat lingonris! Ska göra tre kransar nu så det går åt en heldel. Får bli en vända ut i skogen igen på Söndag. Sen börjar det roliga :)

nu ringde min arbetsgivare så jag ska tydligen börja jobba, hm NU! Måste kila får blogga mer ikväll!


Hur ska man älska nån som älskat nån förut?

Hur ska man älska nån som älskat nån förut ?

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?




Melissa Horn<3


Delar av den oredigerade sanningen!


jag vet...

jag vet jag vet jag vet jag vet, har inte bloggat på ett tag men va sjutton! Har haft fullt upp i två hela dagar nu! Det är nog rekord. I tisdags så jobbade jag hela dagen och igår jobbade jag och efter det så drog jag direkt till träningen för att samla in alla New Body pengar! Vi ahr varit duktiga, har tjänat över 12 000. Visst vi har varit duktigare men tycker 12 000 är bra gjort!

Idag så är det ganska kallt ute men måste ändå trotsa vädret för måste hinna plocka lingonris innan jag ska träffa Linda och Sara. Min moster och min mamma vill nämligen att jag ska knyta en varsin dörrkrans till första advent så då måste jag ha masas lingonris. Nu har jag skjutit upp det ett tag så ska nog trotsa vädret idag... tror ja, har ju alltid tid til att skjuta upp det :P Jaha, Linda jag och Sara ska ta lite kort idag! det blir nog skojsigt, sen hur kortena blir är en helt annan sak !

just nu hinner jag itne skriva så mycket mer! men jag återkommer ikväll, kanske med lite smakprov från fotograferingen ;)

hade så bra!

Ullared, Kanal 5




Synd att man ska träna på måndagar... Ullared, Kanal 5




Söndag

Nu har en helg till gått.

Idag har jag varit hos morfar och "firat" farsdag! Han fick ett par tofflor för det hade han önskat sig. Såklart så firades min pappa oxå. Han fick en bok för dethade han önskat sig! Dan Browns nya, just för tillfället kommer jag inte på vad den heter. Men det kanske ni vet ?
    Jag har turen att ha alla min far-och morföräldrar kvar i livet men jag börjar känna att de kan försvinna när som helst.. Min farfar har varit mycket på sjukhs nu för tiden:( Jag brukar aldrig få veta nått men spion som jag är så får jag reda på det iaf.. Ska nog träffa dem lite mer tror ja.. Det kan gå fort rätt som det är.
    Den här helgen har gått så fruktansvärt fort. Kanske därför att gårdagen gick åt till innebandy. Borta matcher tar tid speciellt om de är i surahammar. Men i mårn börjar en ny vecka som ska fyllas med aktiviteter.
    Jag har satt på mig raggsockorna nu och är redo. Redo för en kopp te och en bok som jag lånat av min kära moster. Sjöjungfrun av Camilla läckberg! Har läst de innan och de är bra så nu hoppas jag den här boken håller samma mått. 
    Appropå att läsa så läste jag nyss igenom en diet som mamma och pappa ska köra. Sjukhusdieten. Man ska äta soppa, soppa, soppa och soppa. Och inte olika soppor utan en och samma. Ju mer man äter desto mer ska man gå ner. Man får äta frukt och grönsaker oxå. Blir lite svårt då jag typ är allergisk mot det mesta men ändå så har jag gett mig fan på att jag med ska köra den. Inte för att gå ner utan för att se om jag klarar det. Det är bara en vecka men en vecka utan tuggummi, sötsaker, popcorn och massa annat gått =/ men jag ska klara det. Vi ska inte börja förens på fredag för pappa ska "festa" på torsdag och man får inte heller dricka alkohol.. Så den här veckan ska gå åt att ladda inför det stora testet! Ska bli intressant. Så nästa vecka kommer jag säkert att blogga mycket om mat :P Men det får ni leva med, det är bara en vecka :P haha
    

                                  Trodde inte jag skulle känna så här men det gör jag!



Match

Är egentligen alldeles för trött för det här.. har varit på resande fot i stort sett av dagen..

Kl 11 bar det av till Vedevåg där det var samling..

Match 13.30...   Nästa gång får inte göran köra först.. Ska man spela i en hall mot ett lag inom en timme så är det ganska bra om man är i rätt samhälle.. Mycket felåkande idag men vi hann i tid. Tro det eller ej

Sen när man var hemma vid 17.30 typ så skulle man direkt till farfar.

en väldigt jobbig och påfrestande dag på alla sätt och vis.. Nu blir det körslaget(om jag orkar hålla mig vaken i 20 minuter till)

Matchen då... Hm

                                                      Surahammars IBF - Wsk Lindesberg
                                                                              3 - 3                     efter sudden

Äldre? Visare ?

Väskan är packad och jag sitter nu och väntar på att klockan ska gå lite snabbare så att jag kan åka in till Linde. Ska möta mina Marie vid frost nån gång mellan 10.00 - 10.30. 10.30 ska jag sedan träffa Linda utan för bilskolan, därifrån ska vi sedan dra oss mot simhallen :) Ska bli skönt att röra på sig lite, skönt att röra på sig på ett annat sätt än på innebandyn... Sen ska vi väl fösöka äta lite och umgås :) I like..

Igår fick jag höra att jag lät äldre på min röst än vad jag brukar...
Äldre ? Visare ?
Om så är fallet så har jag nog inte själv märkt det, fast jag vet ju inte hur min röst låter i någon annans öra..
Är det så kanske att jag har blivit visare och på så sätt växt. har väl lört mig av mina misstag...Att man inte ska förvänta sig lika mycket av saker och ting för man blir bara besviken, att man har gått på samma sak om och om igen men att jag nu har lärt mig att det är en fälla ? Att arbetslösheten har tagit ut sin rätt och nötit ner mig :P Jag vet inte men kanske är det så att jag har blivit äldre och visare.. Tiden går ju faktiskt framåt och så gör jag med! det är typ 82 dagar kvar tills jag fyller 20... 82 dagar!

Nu är kaffet klart så ska dricka det innan jag drar mig in till Linde! See ya



Bilden är på mig och min lillasyster.. är kanske fyra år.


Ps. Har gjort en ny header som ska upp ikv ;)


5 November

5 November... 309 dagar av året har gått och det återstår 56 dagar av året..

Idag har Eugen och Eugenia namnsdag!


Den 5 November år...

1937 - I det så kallade Hossbach-protokollet förklarar Adolf Hitler sin avsikt att föra krig.

1949 – Joseph Jackson och Katherine Scruse gifter sig. Deras nio barn (där i bland Michael och Janet) blir samtliga framgångsrika artister och musiker. Familjen får senare smeknanet First family of pop.

1968 – Rebublikanen Richard Nixon vinner presidentvalet i USA.

1975 – Jenny Pettersson (Velvet) föds.. Velvet är en svensk sångerska.

2006 – Iraks före detta diktator Saddam Hussein döms till döden genom hängning för brott mot mänskligheten.


 

 

 


Idetorka...

Håller för övrigt på att göra en ny design men vet inte riktigt hur den blir.. har ide torka :( '

Förslag ?

Vinter, kommit för att stanna ?

Vintern, kommit för att stanna ?

- Neej skulle inte tro det. Nu kommer det säkert vara fint ett tag med snö och andra ting men sen när vi väl vill ha snö på.. hmm ja låt se.. Julafton kasnke !?!?!? Då, Då kommer det minsann inte finnas en snöflinga på marken! Det har itne varit så de tidigare åren så varför skulle det vara det i år ? Vem vet Gud kanske tycker vi förtjänar snö på julatfon i år. Men vi får allt vänta 1 månad och 10 dagar tills dess!

Under tiden får jag tillbringa tiden hemma och längta efter små saker som kommer göra att vägen till julafton kommer gå lite fortare...

-Bio gånger två. Två bra(hoppas ja) filmer har premiär!
-Emma kommer hem
-Vårat årliga julmys med delar av släkten. Julmarknad följt av gröt, massa glögg och ljusstöpning.
-Linda fyller år
-Innebandy VM, damer i västerås. Tre dagar!
-Lucia, då är ett julbord inbokat..

Älska december<3

1 Månad och 20 dagar...

Någon sa mig att det var 1 månad och 20 dagar kvar till jul.. 1 månad och 20 dagar!
Det är egentligen ingenting. Jag tyckte jag nyss tog studenten, nyss fyllde 18, att jag nyss skaffade mig körkort. Men det är ett tag sen! Tiden rullar iväg... Det gäller att ta vara på livet varje minut, varje sekund! Man ska se till att göra saker när man kan för sedan kan det vara försent.
En komis berättade om en kille som precis fått veta att han skulle bli pappa vid åldern 20. Han hade oxå fått veta att han efter lumpen skulle få plugga vid oxford.. Det vlir inte av nu för han ska bli pappa. Det är både bra och dåligt. Men man måst ta chansen när man får den. Ska jag säga ? jag som tackade nej till Uppsala när jag väl kommit in..



  1 månad och 20 dagar...



Bilder från New Body yran!



Massa paket




Tur man har ganska stor hall











Många kartonger behövdes för att allt skulle kunna komma hem till lilla mig!













Skytelltrafik ?

Bloggen är inte helt klar än men snart så :)
     Jaha fyra timmar tog det för mig och Malin att sortera alla New body paket.. Inte så länge tycker jag med tanke på att vi åt tre gånger under den tiden oxå ;) matvrak är vad vi är :P Bullar, ost, makaroner, köttbullar... 345 paket är ganska mycket om man inte har en lager lokal i att vara men genom att använda hallen coh vardagsrummet så löste sig allt till slut.. Visst fick vi lite panik när vi var klara och det var kvar över 10 paket och att två paket fattades.. Hmm.. Vi som hade varit så noga. Vi kom på att vi glömt en beställningslista så det löste sig med de där 10 paketen.. sen var de ju de som fattades.. vi fick titta igenom allt och vi hittade dem i helt fel påse.. Men så kan det bli ibland :P
      Nu sitter jag här och väntar på maten och snart kommer Hanna och hämtar lite New body paket.. Har för tillfället hela vardagsrummet fullt med massa påsar som ska till olika personer så nu kommer det väl bli skytelltrafik hit :D haha
       Nehe nu står visst maten på bordet. Vi höres!


Kaos!

Min blogg kommer nog vara ett kaos tills min syster kommer hem!
Även kallad räddaren i nöden!
    Nu ska jag hämta malin så ska vi sortera alla New body paket... Johoo va roligt ;) nedå det kommer nog gå galant.

- Visst är min farm fin?
-Emh, jo visst är din farmor fin..
- HAHHAHA

Malin, var tvungen att skriva det ja med :P haha


Natti Natti

Har precis kommit hem från träningen vilket påminnde mig om att jag inte bloggat om matchen som var i söndags. Tänkte inte säga så mycket om den men hädanefter så ska jag skriva in alla resultat här och de kommer ni hitta under kategorin Innebandy! vart annars liksom

Wsk Lindesberg - Per-Ols IBF
7 - 8

Vi ligger nu fyra i serien med tolv poäng.

Passar på att säga godnatt i det här inlägget!

Natti Natti


2 November

Blev att jag sov till tio idag fast jag gick och la mig relativt tidigt. Det gjorde mig dock inget för vädret är inge vidare. Det är inte ett sådant väder att man vill gå ut på en lång promenad precis.. Så idag har jag ägnat mig åt lite hushålls sysslor.
Jag har Tvättat, Strykigt och nu ska jag till och fixa lite käk.

Sedan när pappa kommer hem styr jag kosan åt Frövi där jag ska hämta alla 345 New body paket som sedan ska sorteras till alla i laget.. Ojojoj säger jag bara! Men som tur är har jag Malin och Hanna som är frivilliga(?) till att hjälpa till men det blir inte förens i mårn så får se om jag börjar idag! Får fjäska lite för mamsen och papsen.

Som ni ser så är inte bloggen klar än men det sista ska jag försöka få min kära syster att fixa.. Min header och lite annat så snart så! :)


"Allting har ett pris, endast människan har ett värde."
Immanuel Kant , 1700-talet


Bedtime

Mitt andra inlägg på nya bloggen nu dårå :P *Stolt*
har nog aldrig bloggat två gånger på en dag men nu jäklar!

För att helt byta samtalsämne så har jag en blåsa i munnen :(

För att återgå till nått väsentligt så är kl 22.49 och jag ska nog gå och lägga mig! Finns ingen anledning att vara upp just nu! Jag är en sån person som gärna sover på morgnarna men ändå inte. Visst det är skönt att sova men jag gillar inte den här känslan att när man ätit frukost, borstat tänderna och fått ordning på sig så har halva dagen redan gått! Helt meningslöst tycker jag

I mårn är det inge jobb på schemat så vi får se vad som händer!         

Nattinatti


1 November

Detta blir mitt första inlägg i min nya blogg.

Vet inte varför jag böt egentligen men kände för att byta till blogg.se istället för blogspot. Om det är bättre visar väl sig snart.

I början får ni ha lite överseende med att den kommer vara under uppbyggnad. Den är inte klar på långa vägar!

Nu ska familjen snart åka till kyrkogården och tända ljus.. Ska tända ett ljus för mina gammelmormor och gammelfarfar. Jag är så lyckosam att jag har kvar både mina far- och morföräldrar i livet. Det blir inte ett så långt inlägg ikväll men har lovat mig själv att uppdatera den här bättre än den förra.

Jag ska oxå försöka att lämna ett klokt råd i slutet av varje inlägg. Så nu kommer det;



" De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel,
- utan de som levt varje minut."

Colette



Fotot är från en studieresa till Polen 2008


RSS 2.0